lördag 28 januari 2012

Hundmat!

Default foder
 Svante har ända sedan vi fick hem honom varit knepig när det gäller mat. Fick hålla på fram och tillbaka och prova en mängd olika sorters foder innan vi hittade något som funkade. Ett tag körde vi med KLASS t ex. Men sedan något år tillbaka har vi kört med Precept. Som nu när jaktsäsongen är över då får Svante Adult Foundation Formula = bajsar små korvar.

Jaktfoder
Ungefär 3-4 veckor innan jaktstart byter vi till Endurance Formular = bajsar stora korvar. Svante måste ha en enorm ämnesomsättning som bajsar ungefär varje gång vi rastar honom och det gör vi 4 ggr om dagen. När han får "default fodret" blir korvarna små och när han får jaktfodret blir korvarna större. Lustigt det där med foder och bajs.

4 kommentarer:

  1. Precept är något som jag funderar på att prova. Men skulle helst vilja prova Orijen, men de finns ingen som säljer det här i Västerås :( Skulle vilja ha torrfoder till Teddy ibland då jag ibland glömmer tina upp en korv åt honom samt att de kan vara bra för magen att inte bara ta och äta färskfoder.
    Håller också med om att det är lustigt med foder och bajs. Jag känner att Teddy inte bajsar så mycket jämfört med hur mycket han äter och sen vissa dagar så är bajset jätte hårt :/ Har läst att hundar som får färskfoder i början har det så men vi har haft de länge och ändå så blir det så lite då och då.

    SvaraRadera
  2. Tänkte aldrig på hur det var när Svante fick färskfoder (Klass) ett tag men tyckte att det var krångligt. Nu är jag Svante som sagt var rätt bortskämd så han får smaka en del rått kött av olika slag när vi lagar mat.

    SvaraRadera
  3. Nej det har vi inte gjort. Tycker att det funkar bra med Precept och nu äter även nya valpen Precept puppy

    SvaraRadera