söndag 11 mars 2012

Stughelg!

Par i nobs
 Micke hade packat allt och fyllt Donje-dunken med vatten så när jag kom hem från jobbet i fredags hoppade jag bara i mina Icefighters så stack vi upp till stugan. Det var bara 4 grader inne så det tog en stund innan vi fick upp värmen. Dumt nog hade Coffy återigen kräks i bilen och det såg även ut som han hade kissat.

Full sprutt
 Så härligt att isen fortfarande ligger ganska så tjock - hundarna älskar att springa för fullt på den.

Fin
 Coffy hittar en massa att lukta på.

Tillsammans
 Nosa runt och hitta något att äta.

Mushopp
 Lördagen var riktigt solig och gosig så vi var ute jätte mycket. Tråkigt nog började det blåsa upp på kvällen och i natt dundrade det på ordentligt så ingen av oss har sovit särskilt bra.

Årets sångsvan
 Micke hann med att fota årets första sångsvan som kom flygande över isen naturligtvis exakt den stund som jag var inne på toa.

Sparkåkning
 Tog med sparken ut på isen för jag tycker att det är otäckt med blankis när jag inte har broddar.

Posera
 Svante tyckte att matte såg skum ut när hon kom på sparken så han var lite avvaktande och måste naturligtvis skälla.
Angling
 Inne i viken anglades det för fullt. Spännande tyckte Coffy

Gäddtjuv
 och stal en gädda när det blev napp.

Sötis
Märker från ena dagen till den andra vad fort Coffy växer. Känns nästan overkligt. Nu har han varit hos oss i en månad. Tråkigt bara att det inte går något bra med bilåkningen, vet i tusen hur vi ska få till det. När vi kom hem till stan hade han inte kräkts i bilen men han hade kissat igen trots att han var nykissad. Knepigt det här.

4 kommentarer:

  1. Prova ha honom fram på golvet tills han vant sig vid att åka bil. Ha med honom ofta, korta sträckor.

    SvaraRadera
  2. Härliga fina bilder!! :-)
    Jobbigt med åksjuka. Selene var fruktansvärt åksjuk tidigare så vi tränade genom att åka några km, ta ut henne och leka lite och ge henne nån godis och sen in i bilen igen och åka några km och så ut och leka igen... till slut försvann det och nu älskar hon att följa med i bilen :-)
    Sen tills de blivit av med åksjukan får man försöka tänka på att inte göra alltför häftiga inbromsningar utan tänka på att bromsa i god tid inför korsningar osv... Hade några bakslag med Selene när man var tvungen tvärnita men nu är det inga problem med sånt heller.

    Såg ni att världens bästa finne är på Ståndskalls omslag? ;-)

    Ha en skön söndag kväll.

    SvaraRadera
  3. Haha vad roligt det ser ut när coffy springer iväg med gäddan xD
    Hmm kommer på det som står överst. Sitta i knät och åk korta turer till en början. Minns att mormor hade en tik som var jämt åksjuk så alla hundarna fick ingen mat innan vi åkte iväg (oftast frukosten och ibland kvällsmaten om vi åkte jätte tidigt). Ni kan ju också stanna och rasta honom, lite frisk luft och stillhet kanske hjälper?

    SvaraRadera
  4. Lustigt nog blev inte Coffy åksjuk alls fast vi åkte så långt när vi skulle åka hem med honom från uppfödaren.
    Denna vecka kommer vi att träna bilåkning varje dag/flera ggr om dagen - korta sträckor.
    Ingela: Missade helt den snygga finnen på Ståndsskalls omslag. Hinner inte ens läsa morgontidningen ordentligt för närvarande.

    SvaraRadera