onsdag 18 december 2013

Engelsk fruktkaka!

Skjuts in i ugnen
Älskar engelsk fruktkaka men har inte baka någon på säkert 25 år så idag tänkte jag att det var dags. Nu står den i ugnen och ska göra så minst en timme till. Sen får vi se om det blev Flipp eller Flopp!

Det här behövs:
250 g margarin
2 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
4 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl hasselnötter
2 dl russin
2 pkt sk kaktärningar, suckat

Rör margarinet mjukt med socker och salt.
Rör ner 1 ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg.
Blanda mjölet med bakpulver, frukt och de malda nötterna (smeten blir mycket tung och tjock).  
Lägg smeten i en smord och bröad form (minst 1 1/2 liter). Grädda i 150 grader i ca 1 1/2 timme, ev. något längre.
Det här är en fin och ganska mäktig kaka, som håller sig i veckor! Den behöver ett par dagar på sig för att "mogna" - baka den därför några dagar innan den skall skäras upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar