fredag 2 maj 2014

Klämfredag!


Maskrosor på G
Idag har vi varit ledig. Eller lediga och lediga??? Lediga från jobbet har vi varit men annars har det varit fullt upp. Jag har hållit på och städat hemma, tvättat fönster mellan hagelstormarna som avlöst varandra. Micke for iväg till Blåberget med skräp som skulle kastas och fortsatte sen till sin mammas stuga för att hjälpa till med rensning av prylar. Men först tänkte vi att vi äntligen skulle fixa till den sista bilagan i årets deklaration. Den fruktansvärt hemska NE-bilagan. 

Försökte oss på att få hjälp redan igår men då lyckades vi aldrig komma fram till Skatteverket då de hade fel på sin telefoni sen skulle vi iväg på middag och när vi kom hem var det försent.
Satt länge i kö i morse och när vi äntligen kom fram fick vi bara hjälp med momsdeklarationen, Sen fick vi ringa om igen och då hamnade vi hos en handläggare med polsk/svensk brytning som inte kunde hjälpa till utan hon kopplade oss vidare. Då hamnade vi äntligen hos en skattehandläggare som kunde hjälpa oss, så nu är deklarationerna äntligen klara och inskickade.

Maltes fina skog
Gick upp mot mon med Coffy på eftermiddagen och blev dyster i sinnet när jag såg resterna av Maltes fina skog ligga travad på hög. Skotaren har brummat runt och samlat upp timret i två dagar.
Begriper inte att stormen Ivar kunde förorsaka så stor förödelse i vintras. Blir påmind om att vi måste ta oss i kragen och försöka göra något åt alla våra träd med rotvältor och allt som ligger i vår egen skog. Men vi gruvar oss eftersom vi inte är några professionella skogshuggare. Och rotvältor är farliga.

Sorgligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar