fredag 5 augusti 2016

Vildmarksvägen - Permiärtur med husvagnen!

På väg
Så var vi då iväg på premiärturen med vår husvagn. Kändes hur spännande och nervöst som helst. Jag som alltid längtar till fjällen hade föreslagit att vi skulle fara vildmarksvägen. 
Jämtlands län
Styrde mot Strömsund via Indal, Liden, Bispgården ...
Hollywoodstuk
 Roligt att man har skrivit Hammarstrand på samma sätt som Hollywood.

Fågelberget
Äntligen börjar det dyka upp lite spännande berg.
Lite snö
 Här låg det t o m lite snö på topparna.

Nära
  Fågelberget är 646 meter högt och ligger ca 35 km sydväst om Gäddede i Strömsunds kommun. Berget ligger mellan Fågelsjön och Fågelvattnet.

Första natten
 Micke hade redan kört via Google map och sett ut det här stället som ett bra rastställe första natten. Visade sig vara helt perfekt och vi var helt ensamma.

Vi slår läger
 Vi ställde upp husvagnen och började plocka i ordning när jag till min fasa upptäcker att jag glömt hundarnas mat hemma. Vad göra!!!?? Jo man ringer en vän som bor i Norge som ända hade tänkt komma och hälsa på oss. 

Frost
 Helt plötsligt kommer det in en båt i viken och vi ser att ett par tänker fiska. Efter en stund styr de in mot stranden och när de kommer närmare ropar de och frågar om den ena av våra hundar är Coffy.

Konrad och Frost
Helt otroligt att just som vi parkerat med husvagnen så kommer Bitte och Erik Q från Nobsgruppen på Facebook åkandes i sin båt med jätte fina Frost. Strax efter dyker Kim Backlund upp och har med sig Mini så det slumpar sig så att det blev en liten nobsträff i Spännviken strax utanför Gäddede. Snacka om att världen är liten.

Dagens hjälte
 Kim Backlund, superhjälten, som tog med sig av sin egen hundmat och räddade vår fortsatta resa. Konrad och Kim blev vänner för livet.

Survin
 Vi tänkte att vi skulle gå "all-in" och införskaffade husvagnsvinet i Söderhamn förra helgen när vi for ner till Marcus och Anna men det blev en riktig besvikelse. Trots att det var ganska dyrt var det inte särskilt gott. Ett riktigt survin tyckte vi.

Besvärligt
Utedass fanns det så vi slapp använda husvagnstoan men jag skulle som vanligt krångla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar